Το απόγευμα της 25ης Φεβρουαρίου (16.00 – 18.00) πραγματοποιήθηκε η Συνάντηση των καθηγητών  των 21 συμμετεχόντων σχολείων οι οποίοι έχουν οριστεί ως υπεύθυνοι για τα προγράμματα UNESCO.  Τη συζήτηση συντόνισε η κα Βέρα Δηλάρη, Εθνική Συντονίστρια του Προγράμματος ASPnet Ελλάδος.

 Εν συντομία συζητήθηκαν τα εξής θέματα:

 Οι συνάδελφοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πολύ καλή επικοινωνία που υπήρξε μεταξύ του σχολείου διοργανωτή και των σχολείων τους. Θεώρησαν ότι η λεπτομερής και συνεχής ενημέρωση τους διευκόλυνε κατά την προετοιμασία.

  • Επισημάνθηκε ότι αρκετά καλλιτεχνικά προγράμματα υπερέβησαν τον προβλεπόμενο χρόνο παρ’ όλα αυτά σχεδόν όλα  κάλυπταν το θέμα του Συμποσίου.  Επίσης οι παρουσιάσεις που έγιναν με power point και video ανέλυαν το θέμα του Συμποσίου.
  • Όσον αφορά στο θέμα του επόμενου Συμποσίου τέθηκαν οι εξής προτάσεις:

α) Ο κος Γεωργίου πρότεινε να εστιάσουμε στην Εκπαίδευση και έθεσε το θέμα «Ανοιχτά Σχολεία». (Ανθρωπιστική στάση και δράσεις / Μεταναστευτικό).

β) Ο κος Πόλκας πρότεινε να εμπλέξουμε την κοινωνία και την οικογένεια στις δράσεις και προσπάθειες του σχολείου.

γ) οι περισσότεροι συνάδελφοι έκριναν σκόπιμο/εισηγήθηκαν να ερωτηθούν οι  μαθητές μας και να συζητηθούν τα θέματα, τα οποία θα πρότειναν εκείνοι με βάση τα ενδιαφέροντά τους.

Τέλος υποβλήθηκαν οι πρώτες προτάσεις από σχολεία για την ανάληψη της διοργάνωσης του 17ου Συμποσίου.

Μεγάλη προθυμία εξεδήλωσε το ΡΑΛΛΕΙΟ ΓΕΛ ΘΗΛΕΩΝ Πειραιά, το οποίο θα στεγαστεί σε καινούργιο κτίριο από το ερχόμενο σχολικό έτος και θα καλύπτει έτσι τις προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή του Συμποσίου.

Επίσης ενδιαφέρον εξεδήλωσε και το 2ο ΓΕΛ ΓΕΡΑΚΑ, το οποίο θα διερευνήσει τη δυνατότητα διοργάνωσης σε συνεργασία με το Δήμο.

Η επόμενη συνάντηση των συντονιστών καθηγητών θα ανακοινωθεί σύντομα από την Εθνική Συντονίστρια του Προγράμματος ASPnet Ελλάδος και την αναπληρώτρια Γενική Γραμματέα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO.